film De verfilming van het Bernini misterie, en het vervolg op de verfilming van de Da Vinci code, ging gisteren in première.

Zelf heb ik het boek niet gelezen, maar ik ga akkoord met de meningen dat de film er iets te gejaagd aan toe gaat bij momenten, in vergelijking met zijn voorganger. In de Da Vinci code werd er bij momenten even gepauzeerd om dingen te overlopen, waar het in deze film allemaal heel snel moet gaan.

Aan de andere kant, de rode draad door de film is natuurlijk, het stoppen van de aanslag en dit in een paar uur tijd.
Ook geeft de snelle loop van de feiten doorheen de film,
een extra mogelijkheid om kleine tips te verbergen,
die pas nadien duidelijk worden als alle puzzel stukken samenvallen.

Verder is de film inderdaad een mooie rondleiding door enkele historische plaatsen in Rome en Vaticaanstad. Alle scènes binnen het Vaticaan, zijn natuurlijk niet op de echte locatie gefilmd, zelfs het Sint Pietersplein werd niet gebruikt voor de verfilming. De filmmakers waren dus genoodzaakt om zelfs dit grote plein op schaal na te maken voor de verfilming.

Eindconclusie: Zeker niet de beste film van 2009, maar veruit beter dan andere films zoals het teleurstellende Knowing. Ik heb uiteindelijk wel van de film genoten. Het enige wat mij fel stoorde tijdens de film was het pratende koppel, dat blijkbaar dacht dat zaal 8 het praatcafé van de bioscoop voorstelde.

Posted by Fakie - 14/05/09 - 0 comments